Mitalisadetta Porvoo CUP -kilpailussa myös porvoolaisille

21.3.2017

Porvoon Taidoseuran jäseniä kilpaili vuoden 2017 kolmannessa ja vuoden viimeisessä CUP -kilpailussa Porvoossa 28.3.2017. Koko kauden B-junioreissa (12-15 -vuotiaat) haastetta antaneet "tehotytöt" löysivät taas hyvän vireen päälle ja mitaleita tippui kaulaan sekä liikesarjassa (hokei) että ottelussa(jissen). Ella Hiltunen onnistui saamaan kauden kolmannen kultamitalin liikesarjassa ja Ronja Enkovaara puolestaan nappasi itselleen tällä kertaa pronssia. Hiltunen jatkoi kultamitalien saalistamista myös ottelussa ja myös Enkovaara nousi mitalitaistoon jääden tällä kertaa kuitenkin hopealle. Isabel Yliharju kilpaili myös B-tytöissä keräten roppakaupalla kokemusta sekä liikesarjasta että ottelusta ollen hokeissa 5. ja ottelussa 4.

Porvoolaiset Moilaset Lauri (B-juniori 12-15 -vuotiaat) ja Vesa (Sonen miehet +35-vuotiaat) kävivät myös molemmat näyttäytymässä kisatatamilla onnistuen hakemaan mitalit kotiinviemisiksi. Lauri toi hopeaa liikesarjasta ja Vesa puolestaan haki kultaisen mitalin ottelutatamilta.

Porvoo CUP:ssa uutena kilpailulajina oli ns. häntäjissen eli O-jissen 11-13 -vuotiaille oma sarjansa sekä 7-10 -vuotiaille omansa. Häntäottelussa kilpailijat saalistavat neljää "häntää", jotka oli kiinnitetty eri puolille ottelijan omaa vyötä. Tuomarit tarkistivat ennen ottelua, että hännät ovat tasapitkät ja oikeissa paikoissa (1. edessä, 1. takana, 1. oikealla sivulla ja 1. vasemmalla sivulla). Otteluaika oli 1 minuutti tai ottelu päättyi, jos toinen ottelija sai kaikki hännät kerättyä ennen ajan loppumista. 11-13 -vuotiaissa porvoolaiset ottivat kaksoisvoiton: Byar Meh sai kultamitalin ja Eino Laakko hienosti hopeaa.

Perheen pienimmille on myös Taidon CUP -kilpailuissa ollut viime vuosina tarjolla perinteinen Trick Track -ratakilpailu. Temppuradalla käytetään hyväksi taidomaisia liikkeitä ja tällä kertaa suoritettavana oli muun muassa valmiusasennossa tehtäviä puolen vaihtoja sekä nengipyörintää. Myös Trick Track oli jaettu kahteen sarjaan: 11-13 -vuotiaat ja 7-10 -vuotiaat. Porvoon Taidoseuran Benjamin Karlsson suoritti radan kolmanneksi nopeimpana sarjassa 11-13 -vuotiaat ja sai täten pronssimitalin lajista. Enni Toivonen puolestaan oli toiseksi nopein 7-10 -vuotiaiden sarjassa ja otti hopeamitalin. Molemmissa sarjoissa jaettiin kuitenkin kaikille osallistujille mitalit kaulaan perinteen mukaisesti.

Taidon MM-kilpailut järjestetään Japanissa elokuussa 2017. Suomen maajoukkue valitaan karsintakilpailuissa (CUP) sekä SM -kilpailuissa kerättyjen ranking-pisteiden perusteella. Nyt kaikki CUP -kilpailut ovat tältä kaudelta ohitse ja SM -kilpailujen jälkeen selviää Suomen edustusjoukkueen kokoonpano.

Täältä voit vielä tutustua tarkemmin Porvoo CUP -kilpailuiden tuloksiin.